Юрий Лямин (imp_navigator) wrote,
Юрий Лямин
imp_navigator

Category:
По-моему такие заявления от госсекретаря США - это показатель профнепригодности тех кто отвечает за американскую внешнюю политику. Я бы понял, если бы он потребовал ухода иранских советников из Ирака или роспуска иракского ополчения. Это конечно было бы вмешательством в дела Ирака, но по крайней мере звучало бы логично.
Какие "иранские милиции" в Ираке ? Есть конечно многочисленные проиранские отряды в составе ополчения "аль-Хашд аш-Шааби", но они состоят из иракцев и это их родная страна. Есть в Ираке и иранские советники, но это военнослужащие, а не ополченцы и они там отдельно не воюют.

RIYADH (AFP) - US Secretary of State Rex Tillerson on Sunday (Oct 22) demanded that Iranian "militias" leave Iraq at a press conference in Riyadh, where the US diplomat is holding talks with top Gulf officials.
"Certainly Iranian militias that are in Iraq, now that the fighting against (the Islamic State of Iraq and Syria) is coming to a close, those militias need to go home," Tillerson said at a press conference in Riyadh.
"All foreign fighters need to go home."

http://www.straitstimes.com/world/united-states/tillerson-demands-iranian-militias-leave-iraq

Tags: Ирак, Иран, США, политика
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 7 comments